Wat is voetreflexologie ?

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologe Carolinda van der Linden masseert een paar voeten in haar praktijk Linreflex in Noordwijkerhout.

Voetreflexologie is een therapeutische behandeling waarbij de voeten centraal staan. De voeten worden gemasseerd en reflexpunten op de voeten worden behandeld.

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en dus een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid verstoord is, kan voetreflexologie helpen om de harmonie te herstellen. Door een voetreflexbehandeling wordt de natuurlijke genezing van veel (psycho-)somatische kwalen gestimuleerd. De therapie is erop gericht de reflexzones op de voet (die in verbinding staan met de organen) gerichte impulsen te geven, zodat een ziek orgaan makkelijker kan genezen of een zwak orgaan zich kan versterken. Door deze therapie zullen niet alleen de fysieke, maar ook de psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze in het genezingsproces betrokken worden. De voetreflexbehandeling creëert ontspanning in het lichaam.
Pas als er ontspanning is, kan het zelfgenezend vermogen van de mens optimaal werken.

Voetreflexologie werkt ook goed als ondersteuning naast fysiotherapie.
Doordat je er mentaal sterker van wordt, zal de blessure/klacht sneller genezen.
Voetreflexologie is zowel voor kinderen, volwassenen als ouderen in te zetten.
Voetreflexologie is bedoeld als aanvulling op de reguliere geneeskunde – niet ter vervanging.

Hoe ga ik te werk?

De eerste behandeling begin ik altijd met een anamnese (een kort gesprek over de gezondheid) en een ontspanningsmassage. In samenspraak met de cliënt bespreek ik vervolgens een behandelplan. In de daarop volgende behandelingen richt ik me meer specifiek op uw persoonlijke klachten en wordt ontspanning geboden totdat het lichaam weer in balans is.

In mijn voetmassage-praktijk maak ik veelvuldig gebruik van twee hulpmiddelen: Bachbloesem remedies en volatile etherische oliën.

Voetreflexologe Carolinda van der Linden masseert een paar voeten. In de spiegel is het gezicht van de cliënt zichtbaar.

Bij welke klachten helpt voetreflexologie?

Pijnlijke voeten
Blessures/ botbreuken
Wratjes
Nek en schouderstijfheid
Darmklachten
(Faal-)angst
Hoofdpijn
Oedeem
Spanning
Vermoeidheid
Concentratieproblemen
Niet lekker in je vel zitten
Slaapproblemen
Vage klachten
Overgangsklachten
Zwangerschapsklachten
Buikpijn (kinderen)

Etc.